Güncelleme Tarihi: 28 Ağustos 2023

CEZA İNFAZ VE GÜVENLİK HİZMETLERİ VE ADALET PROGRAMLARINA İLK KEZ KAYIT YAPTIRANLARIN DİKKATİNE

CEZA İNFAZ VE GÜVENLİK HİZMETLERİ PROGRAMINA KAYITLAR ŞAHSEN YÜKSEKOKUL ÖĞRENCİ İŞLERİNDE YAPILACAKTIR. ADALET PROGRAMI KAYITLARI İSE E-DEVLETTEN YAPILABİLMEKTEDİR. KAYITLAR 28.08.2023-01.09.2023 TARİHLERİNDE MESAİ SAATLERİ İÇERİSİNDE YAPILACAKTIR.

CEZA İNFAZ VE GÜVENLİK HİZMETLERİ PROGRAMINA KAYIT YAPTIRMAK AMACIYLA  (ÖSYM KILAVUZUNDA YAYINLANAN ŞART: Bk. 17) Adalet Bakanlığı Memur Sınav, Atama ve Nakil Yönetmeliği" nin "Özel Şartlar" başlıklı 6. maddesi uyarınca İnfaz ve Koruma Memuru olabilmek için; " -Yapılacak merkezi sınav tarihi itibariyle 30 yaşını bitirmemiş olmak, -Erkeklerde 170 cm, kadınlarda 160 cm'den kısa  boylu olmamak, -Boy uzunluğunun santimetre cinsinden son iki rakamı ile kilosu arasındaki fark 13'ten fazla, 17'den az olmamak" şartları aranır.

CEZA İNFAZ VE GÜVENLİK HİZMETLERİ PROGRAMINA KESİN KAYIT İÇİN TAM TEŞEKKÜLLÜ HASTANEDEN DOKTOR RAPORU ALINMASINDA YAŞANAN ZORLUKLAR SEBEBİYLE BOY VE KİLO ÖLÇÜMÜNÜN YAPILDIĞI HERHANGİ BİR SAĞLIK KURULUŞUNDAN ALINAN RAPORUN YETERLİ SAYILMASINA KARAR VERİLMİŞTİR.

ÖNEMLİ NOT: YUKARIDA BAHSİ GEÇEN KRİTERLERİ SAĞLADIĞINI DOKTOR RAPORUYLA BELGELEYEMEYEN ADAYLAR, RAPOR YERİNE AŞAĞIDAKİ BEYAN FORMUNU İMZALAYIP TESLİM EDEREK KAYITLARINI YAPTIRABİLİRLER.