Güncelleme Tarihi: 15 Ocak 2021

FİNAL SINAVLARIYLA İLGİLİ ÖNEMLİ DUYURU

2020-2021 güz final sınavlarıyla ilgili alınan karar doğrultusunda, sınavlar online olarak yapılacak olup, vize döneminde olduğu gibi ONLINE TEST şeklinde yapılabileceği gibi, ONLINE KLASİK yöntemle yapılabilmesi imkanı da getirilmiştir.

Online sınavların, bu iki yöntemden hangisiyle yapılacağı dersin hocası tarafından belirlenecektir.

Klasik sınavlarla ilgili öğrenciler aşağıda gösterilen talimatı sırasıyla uygulayarak verilen süre içinde sınavlarını tamamlayabilirler:

Klasik sınavda dikkat edilmesi gereken hususlar şöyle;
1) Sorular pdf halde LMS sistemine tanımlı ödev ile öğrencilere sunulacaktır.
2) Sorulara iliskin cevaplar tıpkı yüz yüze eğitimde olduğu gibi a4 kağıda tükenmez kalemle cevaplanacaktır.
3) Cevap kağıdının sol üst köşesine Ad Soyad bilgisi yazılacaktır.
4) Her sayfanın sonuna sayfa numarası yazılacak ve imza atılacak
5) Sınav sonunda cevap kağıdının okunaklı fotoğrafı veya taratılmış görüntüsü sınav için verilen süre içerisinde sisteme yüklenecek.

Önemli Uyarı: Cevap kağıdının yüklenmesi işlemi tamamlanmadan sistemi kapatmayınız, cevap kağıdının yüklendiğini teyit ederek sistemi kapatınız

Cevap kağıdının sisteme yüklenmesinde tavsiye edilen yol;

i. Cevap kağıdının a4 belge üzerine tükenmez kalemle hazırlanıp fotoğrafının çekilmesi,

ii. Masaüstünde cevap kağıdı isminde word dosyası oluşturulması,

iii. Word belgesinde üst sekmede yer alan ekle sekmesinden>>Resim ekle>>resmî sıkılaştır seçeneğini tıklayıp Cevap kağıdına resimleri eklenmesi, işleminden sonra,
iv. Cevap kağıdını içerecek şekilde hazırlanan bu word dosyasını, Farklı Kaydet seçeneği tıklanarak pdf olarak kaydedip bu pdf dosyasını(LMS) sisteme yüklenmesi  işlemini gerçekleştiriyoruz.