Güncelleme Tarihi: 02 Ağustos 2018

Rektörümüzün Öğrenci Adaylarımıza Mesajı

Kıymetli Gençler,

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi olarak, -ülkemizin ihtiyaç duyduğu alanlara öncelik vererek- nitelikli iş gücü yetiştirmek amacıyla yeni bölüm ve programlar açmaya devam ediyoruz. Nitekim 2018 - 2019 eğitim-öğretim döneminde de ilk defa siz sevgili öğrencilerimize kapısını açan Adalet Meslek Yüksekokulumuz bünyesindeki Adalet programı vasıtasıyla ülkemizdeki adalet sektörüne nitelikli adalet mensupları yetiştirme gayret ve azmi içinde olacağız.

“Adalet mülkün temelidir”. Yani, toplum ve devlet hayatı ancak adalet ve ona ulaşmada başlıca araç olan sağlam bir hukuk sistemi üstünde yükselebilirler. Varlıklarını muhafaza edebilirler. Gelişip serpilerek geleceğe güvenle bakabilirler. Çünkü adalet ve hukuk, siyasetten ekonomiye, ekonomiden günlük yaşama toplum hayatının her alanında düzenin ve istikrarın sağlanması için elzemdir. Kısaca adalet ve hukuk, toplum ve devlet hayatı için yaşamsal bir öneme sahiptir. Adalet ve hukuk, evrensel hukuk değerlerini özümsemiş, adalet duygusunu içselleştirmiş, hukukun üstünlüğüne bağlı, pozitif hukuk bilgisi ile donanmış, nitelikli yargı mensuplarının ellerinde hayat bulabilir. Diğer bir deyişle, adalet hizmetinin kalitesi, adalet sektöründe hizmet verenlerin kalitesi ile toplumsal yaşamın gelişmişliği ise adalet hizmetindeki kalite ile doğru orantılıdır.

Bu duygu ve düşüncelerle açılışını gerçekleştirdiğimiz Adalet programını tercih edip, adalet dağıtmak gibi önemli bir kamu hizmetini vermeye aday olan siz değerli gençlerimizin eğitim ve öğretimi için, üniversite yönetimi olarak elimizden gelen katkıyı sunmaya çalışacağız. Bunun karşılığında ise sizlerden tek beklentimiz,  ülkemizin ve halkımızın ihtiyaç duyduğu adalet hizmetinin dağıtımında, saygın birer adalet mensubu olarak alacağınız roldür.

Bu beklentimizi boşa çıkarmayacağınıza olan inancımızın tam olduğunu ifade ediyor, hepinizi en içten sevgi ve saygılarımla selamlıyorum.

Prof. Dr. Süleyman Özdemir