Güncelleme Tarihi: 04 Ağustos 2020

Gösterim: 1991

BANDIRMA ONYEDİ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ ADALET MESLEK YÜKSEKOKULU

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Adalet Meslek Yüksekokulu Adalet Programı ve Ceza İnfaz ve Güvenlik Hizmetleri Programı olmak üzere toplam iki alanda eğitim hizmeti vermektedir. Temel amacı adalet teşkilatına nitelikli personel yetiştirmek olan yüksekokulumuzda her yıl Adalet Programı Birinci Öğretime 60, İkinci Öğretime 40 olmak üzere yurtiçinden ve yurtdışından toplam 100 öğrenci eğitim görmeye hak kazanmaktadır. Ceza İnfaz ve Güvenlik Hizmetleri Programı ise 40 kişilik kontenjana sahiptir.

Devlet Üniversiteleri arasında taban puana göre Adalet Programı 18, Ceza İnfaz ve Güvenlik Hizmetleri Programı 9. sıradadır. Henüz 2 yıldır kurulmuş olmasına rağmen aynı bölümler arasında başarı sırasındaki yükselen grafiği ile dikkat çekmektedir. Klavye ve diğer uygulama eğitimleri için 40 kişilik donanımlı bilgisayar odasına sahip yüksekokulumuzda bir doçent, dört doktor öğretim üyesi, üç öğretim görevlisi ile bir araştırma görevlisi görev yapmaktadır.

Bandırma’daki Merkez Yerleşkesinde eğitim veren yüksekokulumuz büyük şehirlere yakınlığı ve kara ve deniz ulaşımının kolaylığı ile Adalet ve Ceza İnfaz ve Güvenlik Hizmetleri Programı eğitimi için ideal bir konumdadır. Çeşitli yurt ve apart imkanları bulunan ilçe farklı sosyal ve çalışma imkanları ile de büyükşehirleri aratmamaktadır. Yüksekokulumuz ayrıca Türkiye'de 3+1 sistemi ile üç dönem teorik eğitimin yanında bir dönem boyunca Adliye ve Ceza İnfaz kurumlarında verdiği uygulama eğitimi ile Türkiye'de üniversite-sanayi işbirliğinde eğitim veren ilk meslek yüksekokulları arasındadır.