Güncelleme Tarihi: 02 Mart 2021

Tarihçe

Yüksek Öğretim Kurumu Genel Kurulunun 11.01.2018 tarihli toplantısıyla kurulan Adalet Meslek Yüksekokulumuz, eğitim öğretim faaliyetlerine, Üniversitemizin merkez yerleşkesinde 2018-2019 eğitim öğretim yılı güz döneminden itibaren başlamıştır. Yüksekokulumuz İnsan Hakları Evrensel Beyannamesinde belirtilen evrensel değerlere bağlı, bilimde ve teknolojide meydana gelen gelişmeleri de takip eden, ülke ve dünya hukuk sistemine katkı verecek iyi seviyede hukuk eğitimi almış, en az bir yabancı dil bilen, geniş genel kültüre ve bilgisayar kullanma yeteneğine sahip, mesleki  etik kurallarına uymayı bir erdem olarak benimsemiş ve adalet hizmetleri konusunda ulusal ve uluslararası gelişmeler hakkında bilgisi olan idari personel yetiştirmeyi temel hedef olarak benimsemiştir.