Güncelleme Tarihi: 16 Mart 2020

COVID-19 Pandemisi Sebebiyle Eğitim-Öğretim ile İşyeri Uygulaması ve İşyeri Eğitimi(staj)'ne Ara Verilmesiyle İlgili Duyuru

T.C. BANDIRMA ONYEDİ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ

ADALET MESLEK YÜKSEKOKULU MÜDÜRLÜĞÜ’NDEN

Son günlerde meydana gelen COVID-19 pandemisi dolayısıyla ülkemizde oluşabilecek olası bir salgının önlenmesine yönelik tedbirler kapsamında Yükseköğretim Kurulu, 13.03.2020 tarih ve 73112577-000-E.21113 sayılı bir dizi karar yayınlamıştır.

Söz konusu kararın 5. ve 14. maddelerinde “Örgün eğitim programlarına devam eden  tüm ön lisans ve lisans öğrencileri gibi sağlık, öğretmenlik, fen ve mühendislik programlarından  staj, intörnlük ve uygulamalı eğitimleri olan ön lisans ve lisans öğrencilerinin de eğitimlerine ara verilmesine,” ve “Öğrencilerin (Türk ve yabancı uyruklu) yurt dışına çıktıkları takdirde, dönüşte pandeminin durumuna göre sorun yaşayabilecekleri, uçuşlarının iptal olabileceği, döndüklerinde en az 14 gün eğitime devam edemeyebilecekleri ve başkaca sorunlar yaşayabilecekleri hususunda yükseköğretim kurumlarınca bilgilendirilmesine,” karar verildiği ifade edilmiştir.

Eğitim-öğretime ara verme kararının Yükseköğretim Kurulu tarafından kaldırılmasına kadar; 2019-2020 Bahar döneminde İşyeri Uygulaması ve İşyeri Eğitimi yapan öğrencilerimizin de bu kapsamda İşyeri Uygulaması ve İşyeri Eğitimleri’ne 16.03.2020 tarihi itibariyle ara verilmiştir. Halen işyeri ve kurumlarında İşyeri Uygulaması ve İşyeri Eğitimi yapan öğrencilerimizin bulunduğu işyeri ve kurum sorumluları ile tüm ilgililerin, saygılarımızla bilgilerine sunarız.

Yükseköğretim Kurulu'nun 13.03.2020 tarih ve 73112577-000-E.21113 sayılı ​kararı